Waarom ik CBD olie aanraad? bijgevoegd: link om olie te kopen ”

Sinds 2 weken gebruik ik zelf CBD olie 4%. Dit heb ik aanbevolen gekregen van mijn behandelaar bij MeCeBi omdat ik slecht sliep. Ook had ik nog steeds erg veel last van mijn spieren en gewrichten. Nu kan ik CBD olie echt aanbevelen. Gebruik 3 keer 2 druppels per dag en slaap daardoor erg goed, ook minder last van mijn gewrichten en spieren. CBD olie is niet verslavend, dit omdat er geen HTC in zit. Legaal te koop bij meeste drogisten. Omdat ik veel vragen krijg over de olie en vele onder ons niet weten waar je het kan kopen heb ik hier een aparte blog over gemaakt. Hieronder nog een korte uitleg wat CBD olie precies doet en waar het allemaal goed voor is. Ook heb ik een link erbij gevoegd om evt. de olie te kunnen bestellen. Heb zelf veel producten gebruikt van het merk Jacob Hooy. En beveel dit product dan ook aan. Ik ervaar geen bijwerkingen er van. Gebruik je medicatie? Eerst overleggen met arts of behandelaar of medicatie samen gaan met CBD olie. Lieve groet, Bianca

Zelf gebruik ik deze sinds 2 weken.
Via onderlink kunt u CBD olie bestellen.
CBD olie
CBD olie 10 ml
Het beste is om tussen de 4% en 10 % te zitten dan heeft het ook voldoende werking.


Wat is CBD olie en waarvoor kun je CBD olie gebruiken?

Cannabidiol staat beter bekend als CBD olie die je als supplement kunt gebruiken. CBD olie kan helpen bij stress, angst, pijn en slapen. In tegenstelling tot cannabis word je niet ‘high’ van CBD olie en is CBD olie legaal verkrijgbaar in Nederland.

Cannabis

De bekende cannabis plant bestaat uit honderden verschillende stoffen, waarvan er enkele al jarenlang uitvoerig bestudeerd worden. Met name voor de therapeutische werking van bepaalde stoffen zijn deze cannabinoïden zeer interessant gebleken bij de wetenschappers vanwege het brede scala aan toepassingen. Deze cannabinoïden worden gebruikt bij diverse aandoeningen zoals:

Maar ook bij ernstige aandoeningen als Multiple sclerose (MS), de ziekte van Parkinson en kanker kan cannabis verlichting bieden.

Wat is CBD olie of cannabidiol?

Het chemische component cannabidiol staat bekend onder de afkorting CBD, het maakt onderdeel uit van de cannabis plant ofwel wietplant. Er zijn diverse rassen die van nature CBD bevatten. Het gebruik van cannabis voor medische doeleinden gaat al eeuwen terug, het wordt al lange tijd toegepast om mensen te helpen met slaapproblemen, het verlicht pijn en misselijkheid.

Daarnaast kan het ook angsten wegnemen en het humeur verbeteren. In de jaren zestig van de vorige eeuw ontdekten wetenschappers de eerste cannabinoïde. Sindsdien zijn er al meer dan tachtig unieke cannabinoïden ontdekt, en er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de genezende werking van deze elementen.

Soorten cannabinoïden

De verschillende cannabinoïden hebben ieder hun eigen specifieke kenmerken en unieke effecten op het menselijk lichaam. Daarmee bieden ze ook andere mogelijkheden binnen de gezondheidszorg. De twee cannabinoïden die het meest bekend staan om hun medicinale werking zijn THC en CBD.

THC

De THC variant heet voluit tetrahydrocannabinol, dat is de chemische samenstelling die zorgt voor de bekende “high” die marihuana biedt. THC wordt ook wel aangeduid als Delta 9-THC of Δ9-THC. Het is een neutrale cannabinoïde die bekend staat om zijn sterk psychoactieve impact. Met psychoactief wordt bedoeld dat het een euforisch en bewustzijnsverruimend (psychedelisch) effect op de gebruiker heeft. Ook treedt er een verandering op in het besef van tijd (tijddilatatie).

CBD

CBD geeft niet datzelfde bedwelmende gevoel, maar heeft een kalmerend effect wat angsten verminderd en een anti-psychotische werking heeft. Soms worden de geest bedwelmende effecten van THC tegengegaan met CBD. Vanwege de potentiële voordelen van CBD voor de gezondheid heeft CBD veel aandacht gekregen vanuit de medische wetenschap.

Samen met THC behoort CBD tot de meest onderzochte cannabinoïden. CBD wordt uit de cannabis plant gewonnen, het is ook mogelijk om een synthetische variant te produceren. Beide vormen worden toegepast in diverse supplementen en medicijnen die specifiek worden ontwikkeld om de therapeutische effecten te optimaliseren. Je kunt CBD kopen als pillen, verstuiver, tincturen, thee en om te inhaleren.

De werking van CBD olie

Wat doet cbd in je lichaam? Wetenschappers hebben veel nieuwe feiten ontdekt wat betreft de werking van CBD olie in het lichaam, en hoe de kalmerende, pijnbestrijdende en ontstekingsremmende effecten werken. Toch is er nog veel te leren. We weten al dat CBD diverse reacties teweeg brengt bij diverse receptoren in het lichaam waaronder eiwitten en andere chemische verbindingen in het menselijk brein.

Door deze reacties ontstaan er wijzigingen in de activiteit van neurotransmitters, hormonen en andere cellen door het lichaam en het brein. Deze reacties kunnen door het hele lichaam effecten teweeg brengen zoals de slaap cycli, emoties, pijn prikkels, ontstekingen en bij aanvallen.

Endocannabinoïde systeem

Het menselijk lichaam maakt van nature al cannabinoïden aan, dit vindt plaats in het endocannabinoïde systeem. Hier worden vele fysiologische processen gereguleerd waaronder humeur, gevoeligheid voor pijn, eetlust en cognitieve functies. CBD reageert met het endocannabinoïde systeem en de receptoren. Uit een steeds omvangrijker geheel aan onderzoeksresultaten is gebleken dat CBD een rol zou kunnen spelen in de ontwikkeling van nieuwe hersencellen, dit proces noemen we neurogenesis.

Waar is cbd olie goed voor?

CBD olie heeft verschillende effecten. Het staat bekend om de anti-oxidanten en de ontstekingsremmende eigenschappen. Daarmee kan CBD olie een effectieve therapie bieden voor een breed scala aandoeningen, van neurologische stoornissen tot auto immuunziekten en ook chronische pijn en depressie. CBD olie heeft ook een kalmerende en pijnstillende werking in het lichaam. Daarom wordt het ook toegepast bij pijnbestrijding, stress en diverse angststoornissen.

7 Comments on “Waarom ik CBD olie aanraad? bijgevoegd: link om olie te kopen ””

 1. In Nederland is het toegelaten. Hier in België niet. Als men enkele flesjes zou aankopen en men houd je tegen op de snel weg heb je een boete vast maar ook worden ze in beslag genomen.
  Ik gebruik het ook af en toe en ja ik moet er de grens voor over.
  De wetenschap weet niet hoeveel goeds dit doet.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  • Oké maar CBD is geen drugs. Werkt ook niet verslavend. Raar dat ze zo streng zijn in België over die product. Hier overal verkrijgbaar.

   Liked by 1 persoon

 2. Ik weet het dat het bij jullie overal te koop is. Maar zoals ik al zei hier ben je er strafbaar voor eigenlijk. Staat heel wat van op mijn blog.
  En het klopt CBD is geen drugs maar leg dat maar eens uit aan wetenschappers en instanties.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  • Toch was ik benieuwd of alleen CBD olie zonder THC ook legaal is in België.. Maar overal lees ik op internet dat dit middel zowel in Nederland als België gewoon legaal is, dat betekend dat het niet strafbaar is. Mag ik dan vragen waar jij deze info vandaan haalt? Want dan zou ik het kunnen aanpassen op mijn blog zodat hier geen misstanden over zijn.

   Liked by 1 persoon

  • Ik lees het idd. Raar dat er dan zoveel tegenstrijdige berichten te lezen over dat CBD. Maar dank je voor het doorsturen. Lieve groet, Bianca

   Liked by 1 persoon

   • Zou niet durven zeggen tegenstrijdige berichten. Want het is een goed product. Maar als de overheid er geen geld aan kan verdienen dan laten ze het niet toe. En gaan mensen de grens over om het te kopen.

    Aum Shanthi

    Like

The beauty review planet

reviews over beauty, make- up en skin producten

Hannah's Blog

Hallo! Ik ben Hannah (19 jaar) en ik ga voor 3 maanden naar Nairobi in Kenia, om vrijwilligerswerk te doen bij het weeshuis "Heritage of Faith & Hope Children's Home".

Anneke Doest

schrijft tekst voor theater, liedjes en meer...

Om Yoga

'Verleg je grenzen met yoga'

onthaastingsschip 't Appeltje

Onthaasten, Bewust worden, Verbinden

Gedachtenspinsels

Personal Lifestyle Blog

FAB.ULOUSLY

Living the FAB life ♥

Love to cook healthy

Gezond eten en makkelijke gerechten.

de FamilieAcademie

Blogs ouderverstoting en kindermishandeling

Welkom in de wereld van een kneus

Lotgevallen van een EDS-ser

Mijn leven als Spoonie

mijn ervaringen met fibromyalgie en CVS

huisje vol liefde

Een blog geschreven door een moeder. Voor moeders en iedereen die het leuk vindt om te lezen.

%d bloggers liken dit: